Mentaal

Je gedachten zijn enorm belangrijk als het om je gezondheid gaat. Het gaat niet om de gebeurtenis die plaatsvindt, plaats heeft gevonden of plaats gaat vinden, maar om welke gedachten jij hierover hebt. Ik kan je hierbij ondersteunen:

Coaching

Doel van coaching is om jou weer zelf de regie in eigen hand te geven. Dit betekent dat ik tools gebruik die voor jou handvatten zijn om met een heftige gebeurtenis, zoals het krijgen van kanker, om te gaan.

Het krijgen van kanker kan gepaard gaan met gevoelens van verlies, die lijken op gevoelens van rouw. Je kunt in een rouwverwerkingsproces terechtkomen wanneer je bijvoorbeeld een borst verliest als gevolg van borstkanker.  Zo’n proces verloopt altijd volgens een bepaald patroon met verschillende fases. Ik begeleid je hierin en geef je handvatten deze zo goed mogelijk door te komen.

Wanneer er sprake is van een traumatische ervaring, is EMDR een goed hulpmiddel om gevoelens en gedachten over de traumatische gebeurtenis minder heftig te laten worden.

Mindfulness is bijvoorbeeld een sterke methode om grip te krijgen op je omgang met de diagnose kanker. Ook kan het je helpen wanneer je veel pijn hebt.

Ontspannen heeft een belangrijk aandeel in je herstel. Het is echter zoveel makkelijker gezegd dan gedaan.  Je weet dat als je ‘moet’ ontspannen, het vaak niet lukt. Ik ga samen met jou op zoek naar de beste methode om ontspanning tot een vanzelfsprekend en vast onderdeel van je leven te laten worden. Met behulp van visualisatie en meditatie kun je zowel je hoofd als je lijf positief beïnvloeden.

Je gedrag en gedachten zijn van invloed op hoe je je voelt. Samen gaan we met behulp van bijvoorbeeld RET (Rationeel-Emotieve Therapie) en/of onderdelen uit de Gestalttherapie, onderzoeken welke gedachten en/of gedrag niet bijdragen aan een goed gevoel van zelfvertrouwen, rust en energie.

Comments are closed.